Urządzenia i Akcesoria
Krem angielski (Crème anglaise)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
10 porcji
Składniki
-
1 laska wanilii
-
300 g mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
110 g żółtek (ok. 7 sztuk), w temp. pokojowej
-
110 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.2 g
Kalorie
637.7 kJ /
152.3 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem pomarańczowy
35min
Semifreddo kawowe
6h 30min
Mus czekoladowy z chili
3h 10min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Pistacjowe chantilly
4h 40min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Tiramisu
5h 20min
Ciasto kruche słodkie
2h
Sos Mojo Amarillo
45min
Polewa toffi
25min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8h 45min